czwartek, 14 marca 2019

Kubus (marchewka-jabko-gruszka) thermomix

  • 200 g marchwi
  • 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
  • 200 g gruszek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
  • 100 g cukru trzcinowego lub zwykłego
  • sok z 1/2 cytryny
  • woda (gorąca)
Marchew utrzeć - czas 30s/ obr. 4.

Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować - 7 min/ temp. Varoma/ obr. poz. 1.

Dodać pozostałe składniki i miksować - 1 min. /obr. poz.9.

Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować - 4 min. /temp. 95C/ obr. poz. 1,5.

Na koniec zmiksować delikatnie - 30 -60 s. /obr. poz. 1-9 zwiększając stopniowo.

Przelać do butelek lub innych naczyń.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...