- 200 g marchwi
- 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
- 200 g gruszek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
- 100 g cukru trzcinowego lub zwykłego
- sok z 1/2 cytryny
- woda (gorąca)
Marchew utrzeć - czas 30s/ obr. 4.
Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować - 7 min/ temp. Varoma/ obr. poz. 1.
Dodać pozostałe składniki i miksować - 1 min. /obr. poz.9.
Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować - 4 min. /temp. 95C/ obr. poz. 1,5.
Na koniec zmiksować delikatnie - 30 -60 s. /obr. poz. 1-9 zwiększając stopniowo.
Przelać do butelek lub innych naczyń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz