piątek, 24 maja 2019

Zupa z fasolką szparagową i ryżem

Szybko i zdrowo...lubię takie gotowanie.
  • żeberko
  • marchewka
  • pietruszka
  • po kawałku liści selera i pora
  • 3 łyżki ryżu
  • 2 garście fasolki szparagowej zielonej lub żółtej
  • kawałeczek czuszki
  • kucharek
  • posiekany koperek lub natka
Żeberka wrzucić do zimnej wody, zagotować, zebrać szumowiny. Marchewkę i pietruszkę, obrać, umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do wywaru. Selera i pora pokroić lub wrzucić w całości. Kiedy żeberko będzie miękkie, do zupy dodać pokrojoną fasolkę szparagową, czuszkę, ryż i przyprawy, gotować do miękkości. Zupę podawać obficie posypaną zieleniną.
  • Do zupy można dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...