poniedziałek, 15 kwietnia 2019

JAJECZNICA z parówką i szczypiorkiem

  • 2 jajka
  • odrobina smalcu (najlepszy wykonany w domu)
  • jedna parówka (u mnie odtłuszczona)
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
Parówkę pokroić w plasterki, usmażyć na rumiano na odrobinie smalcu. Jajka wbić do filiżanki. dodać posiekany szczypiorek. Jajka i szczypiorek dodać do usmażonej parówki, wymieszać, smażyć mieszając. Jajecznicę podawać posypaną solą i świeżo zmielonym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...