środa, 29 maja 2019

KAPUSTA pekińska z przyprawą do sałatek

Surówkę najlepiej doprawić na około 10 minut przed podaniem. 
  • 1 kapusta pekińska (średnia)
  • 2 marchewki
  • 1 mała cebula
  • sól morska (niewielka ilość)
  • sok z cytryny
  • cukier
  • świeżo mielony pieprz
  • przyprawa do sałatek (Vegeta Natur do sałatek)
  • 2 łyżki oleju
  • drobno posiekany koperek



Kapustę umyć, osączyć, pokroić nożem. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać. Do miski włożyć kapustę pekińską, marchewkę, cebulę i koperek. Dodać sól morską (niewielką ilość), sok z cytryny, cukier, pieprz i przyprawę do sałatek. Całość zgnieść dłonią, odstawić na 10 minut. Surówkę dosmaczyć, dodać olej, wymieszać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...