Surówkę najlepiej doprawić na około 10 minut przed podaniem.
- 1 kapusta pekińska (średnia)
- 2 marchewki
- 1 mała cebula
- sól morska (niewielka ilość)
- sok z cytryny
- cukier
- świeżo mielony pieprz
- przyprawa do sałatek (Vegeta Natur do sałatek)
- 2 łyżki oleju
- drobno posiekany koperek
Kapustę umyć, osączyć, pokroić nożem. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać. Do miski włożyć kapustę pekińską, marchewkę, cebulę i koperek. Dodać sól morską (niewielką ilość), sok z cytryny, cukier, pieprz i przyprawę do sałatek. Całość zgnieść dłonią, odstawić na 10 minut. Surówkę dosmaczyć, dodać olej, wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz