piątek, 22 lutego 2013

KOTLECIKI drobiowe z majonezem i natką

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 płaska łyżka majonezu
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz (do smaku)
  • zielona pietruszka lub koperek

Natkę drobno posiekać. Pierś pokroić na drobne kawałki, wymieszać z pozostałymi składnikami. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz. Smażyć na oleju z obu stron. Podawać jako danie obiadowe lub z pieczywem.
Do kotlecików można dodać drobno posiekaną cebulę.
Natka wyhodowana na moim parapecie w kuchni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...