PYSZNY SERNICZEK.
Jedną galaretkę rozpuścić w 400 ml wody. Część galaretki wlać do Liliany, a część do małej Lilianki. Ułożyć banany, zakryć naczynia i wstawić do lodówki.
Rozpuścić dwie galaretki agrestowe w 400 ml wody, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać zmielony ser i rozpuszczone dwie galaretki. Ubić białka, dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Serową masę wyłożyć do Liliany i Lilianki. Wstawić do lodówki.
Uwaga! Galaretki, które wlewamy do masy serowej nie mogą być stężone, tylko wystudzone. Rzadka masa serowa lepiej układa się w Lilianie. Lilianę przed wypełnieniem galaretką i masą serową delikatnie przetrzeć w środku odrobiną oliwy wymieszaną z wodą.
Wersja pomarańczowa.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz