poniedziałek, 12 kwietnia 2021

Marynata do mięsa

 Przepis na Thermomix.

  • płaska łyżeczka mielonego pieprzu
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 80 g oleju rzepakowego
  • czubata łyżka majeranku
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. 

Miksować na obrotach 8 do połączenia składników.

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.

Marynatą natrzeć przygotowane mięso, umieścić w  szczelnie zamykanym naczyniu. 

Mięso marynować w lodówce co najmniej 12 godzin.

PORCJA MARYNATY NA OKOŁO 1,5 KG MIĘSA.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...