piątek, 15 marca 2013

Błyskawiczny SERNICZEK

  • 3 galaretki
  • 2 serki waniliowe homogenizowane
  • 1/2 puszki brzoskwiń


Rozpuścić 1 galaretkę w 400 ml gorącej wody, ostudzić, wlać do Liliany. Do galaretki wrzucić pokrojone brzoskwinie. Lilianę zamknąć i wstawić do lodówki.

Rozpuścić kolejną galaretkę (tym razem w szklance wody), wystudzić i połączyć z 1 serkiem waniliowym. Wlać do Liliany i wstawić do lodówki.

Podczas gdy masa tężeje, rozpuścić kolejną galaretkę w 1 szklance wody, ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Przelać na zastygniętą masę. Wstawić do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...