środa, 27 marca 2019

Makaron z kiszoną kapustą i kiełbasą

  • około 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 duża cebula
  • około 30 dag dowolnego makaronu
  • olej, sól, pieprz
  • około 30 dag kiełbasy

Kapustę ugotować w samej wodzie, odcedzić na sicie, posiekać. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, przelać zimną wodą, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, chwilę podsmażyć. Dodać ugotowaną kapustę, wszystko dusić kilka 2-3 minuty.  Na koniec dodać makaron i przyprawy, całość wymieszać. Smażyć jeszcze chwilę mieszając.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...