Przepis na Thermomix
- kilka dobrze ususzonych papryczek chili
Przygotować dobrze wysuszone naczynie miksujące.
Papryczki oczyścić z zielonych części, a następnie umieścić w naczyniu miksującym. Nałożyć miarkę, miksować 10s/ zwiększając obroty od 1 do 10.
Odczekać chwilę, dopiero wyjąć miarkę z pokrywy, sprawdzić stopień rozdrobnienia. Ponownie nałożyć miarkę na pokrywę, delikatnie potrząsnąć naczyniem miksującym (uprzednio wyjmując je z urządzenia), ponownie miksować 10s/ zwiększając obroty od 1 do 10.
Zmieloną papryczkę delikatnie wysypać na rozłożony arkusz papieru śniadaniowego. Przy pomocy papieru przełożyć do naczynia w którym będzie przechowywana.
- Przed mieleniem można papryczkę pozbawić pestek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz