piątek, 8 marca 2019

Mielona papryczka chili

Przepis na Thermomix
  • kilka dobrze ususzonych papryczek chili
Przygotować dobrze wysuszone naczynie miksujące.

Papryczki oczyścić z zielonych części, a następnie umieścić w naczyniu miksującym.  Nałożyć miarkę, miksować 10s/ zwiększając obroty od 1 do 10.

Odczekać chwilę, dopiero wyjąć miarkę z pokrywy, sprawdzić stopień rozdrobnienia. Ponownie nałożyć miarkę na pokrywę, delikatnie potrząsnąć naczyniem miksującym (uprzednio wyjmując je z urządzenia), ponownie miksować 10s/ zwiększając obroty od 1 do 10.

Zmieloną papryczkę delikatnie wysypać na rozłożony arkusz papieru śniadaniowego. Przy pomocy papieru przełożyć do naczynia w którym będzie przechowywana.
  • Przed mieleniem można papryczkę pozbawić pestek. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...