czwartek, 4 kwietnia 2019

JAJECZNICA z kurkami

  • szklanka kurek
  • 3 jajka
  • mała cebula
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • ulubione zioła (szczypiorek, oregano, tymianek, natka) do posypania
Kurki oczyścić, umyć, osączyć z wody. Większe grzyby porwać palcami, mniejsze pozostawić w całości. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle (uważać, żeby się nie spaliła), Jajka wbić do miseczki (można roztrzepać widelcem), dodać do kurek i cebulki, dodać sól i pieprz, smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji. Jajecznicę podawać posypaną ulubionymi ziołami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...