- kilka sztuk krewetek (rozmrożonych)
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- posiekana drobno natka pietruszki
- sól
- świeżo zmielony kolorowy pieprz
- kilka pomidorków koktajlowych
- kawałeczek czuszki (niekoniecznie)
- dowolny makaron ugotowany al. dente
Krewetki opłukać, osuszyć w ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i czuszkę, następnie krewetki i pomidorki koktajlowe. Smażyć około 2-3 minut z każdej strony, aż zrobią się różowe. W czasie smażenia dodać część posiekanej natki pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem.
Krewetki wymieszać z przygotowanym makaronem. Podawać posypane natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz