środa, 10 kwietnia 2019

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym

  • kilka sztuk krewetek (rozmrożonych)
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • posiekana drobno natka pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kawałeczek czuszki (niekoniecznie) 
  • dowolny makaron ugotowany al. dente
Krewetki opłukać, osuszyć w ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i czuszkę, następnie krewetki i pomidorki koktajlowe. Smażyć około 2-3 minut z każdej strony, aż zrobią się różowe. W czasie smażenia dodać część posiekanej natki pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem.

Krewetki wymieszać z przygotowanym makaronem. Podawać posypane natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...