Poniżej zamieściłam przepisy na ciasta bez pieczenia przygotowane przez Anię W. "Lilianki" pięknie wyglądają i równie wyśmienicie smakują. Jadłam :-) Pozdrowienia dla Aneczki !
Liliana z owocami
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szklanki wody. Czerwoną galaretkę rozpuścić w 250 ml wody. Na dnie Liliany ułożyć owoce, zalać czerwoną galaretką, pozostawić do zastygnięcia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dobrze wymieszać, wystudzić. W kuchmistrzu lub mix maxie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać serek, cytrynową (wystudzoną) galaretkę i żelatynę, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na owoce. Lilianę wstawić do lodówki.
- 3 jogurty po 250 ml jogobella (750 ml) o dowolnych smakach
- 3 galaretki o smaku jogurtów
Galaretkę rozpuścić w mix maxie w 250 ml (szklanka wody). Dobrze wymieszać, odstawić, dopiero po chwili otworzyć mix maxa przestudzić. Z galaretki odlać 1/2. Do pozostałej w mix maxie galaretki dodać 250 ml jogurtu, dobrze wymieszać. Masę jogurtową wlać do Liliany i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Do odlanej do szklanki 1/2 galaretki dodać wody (tak żeby było teraz 2/3 szklanki galaretki). Galaretkę wylać na zastygłą masę jogurtową. Czynność tę powtórzyć z pozostałym jogurtem i galaretkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz