Kiedy zostaje mi trochę usmażonej ryby z poprzedniego dnia, robię ją wtedy w occie.
kawałki usmażonej ryby
kawałki usmażonej ryby
- 1/2 szklanki octu
- 2 szklanki wody
- cebula
- pieprz
- 1 mały listek laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- łyżeczka cukru
Rybę
przełożyć do miseczki. Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w
plastry. W rondelku zagotować wodę, ocet i przyprawy. Do gotującej
zalewy wrzucić cebulę, całość zagotować. Gorącą zalewą zalać rybę.
Po
wystudzeniu zamknąć pojemnik z rybą i wstawić do lodówki. Tak
przygotowaną rybę można przechowywać w chłodnym miejscu przez pare dni.
Ja niestety najbardziej lubię rybkę zaraz po wystudzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz