poniedziałek, 29 kwietnia 2019

SZPARAGI smażone na maśle (z czosnkiem)

  • pęczek zielonych, cienkich szparagów
  • łyżka oliwy
  • około 1/5 kostki masła
  • sól morska(do smaku)
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 duży ząbek czosnku
Szparagi oczyścić  delikatnie ścinając zdrewniałe końcówki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi oraz masło, smażyć pod przykryciem przez około 10 minut (od czasu do czasu przewracając). Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Szparagi lekko posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Świeżutkie...prosto od producenta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...