piątek, 5 kwietnia 2019

WAFLE domowe

  • 1 opakowanie suchych wafli
  • 1 margaryna lub masło
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki kakao
Margarynę (masło) rozpuścić w rondelku, dodać cukier. Wszystko mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Zawartość rondla przelać do miski, dodać 2 całe jajka, mieszać Neo do połączenia się składników. Na końcu dodać kakao i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę kakaową wystudzić. Tak przygotowaną masą  smarować wafle. Przełożone wafle włożyć do torby foliowej, odstawić na pare godzin (najlepiej na noc). Rano pokroić. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...