- 1 ser camembert
- sałata, roszponka lub mix sałat (u mnie rukola)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- kilka pomidorków koktajlowych
- olej do smażenia
- bułka tarta
- kucharek
- 1 jajko (do panierki)
- świeże listki bazylii lub inne świeże zioła (tymianek, oregano, koperek, natka)
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
sos
- łyżeczka ostrej musztardy
- łyżeczka miodu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz, sól (do smaku)
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
Jajko wbić do miseczki, dodać szczyptę kucharka, roztrzepać widelcem. Ser podzielić na trójkąty, panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Ser lekko przestudzić. Na półmisku układać sałatę, pokrojone jajka, pomidorki i kawałki sera. Posypać solą morską i pieprzem. Sałatkę udekorować świeżymi ziołami.
- Do sałatki można dodać kilka oliwek zielonych lub czarnych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz