- pęczek białych szparagów
- łyżeczka soli
- łyżeczka cukru
- 500 ml wody
- łyżka bułki tartej
- łyżka masła
Szparagi pokroić na 1,5 centymetrowe kawałki.
Główki szparagów odłożyć na talerzyk, a pozostałe części włożyć do koszyczka Themromixa.
Do naczynia miksującego wlać 500 ml wody, dodać płaską łyżeczkę soli i płaską łyżeczkę cukru. Włożyć koszyczek ze szparagami, gotować 7 min./Varoma/ obr. 1. Dodać główki szparagów i gotować jeszcze 3 min./Varoma/ obr. 1.
Na patelni zarumienić bułkę, dodać masło i jeszcze chwilę smażyć cały czas mieszając.
Do zarumienionej bułki dodać szparagi, smażyć jeszcze chwilę cały czas mieszając.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz