czwartek, 1 października 2020

Sałatka z pomidorami, fetą i kaparami

  • 2 pomidory
  • 1 mała cebula
  • kawałek sera typu feta
  • płaska łyżka kaparów
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek (płaska łyżeczka)
  • sok z cytryny
  • kilka listków bazylii
Na talerzu ułożyć pokrojone w ósemki pomidory i posiekaną w kostkę cebulę. Ser pokruszyć w dłoniach. Na sałatkę wyłożyć odsączone z zalewy kapary i porwane listki bazylii. Całość posypać solą i pieprzem, pokropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...