Pyszna propozycja na obiadokolację.
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka lub 1/2 kg piersi z indyka
- czubata łyżeczka musztardy
- 2 jajka
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 2 płaskie łyżki mąki pszennej
- płaska łyżeczka kucharka
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w drobną kostkę. Do mięsa dodać musztardę, wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę (moje mięso stało dwa dni).
Do mięsa dodać posiekany czosnek, sól, pieprz, majonez, kucharka, 2 jajka i mąkę, dokładnie wymieszać tak, by powstało gładkie ciasto. Na patelni smażyć niewielkie placuszki (kotleciki).
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami. Mnie najbardziej smakują ze świeżą bułką i sałatką z sałaty, pomidorów i ogórków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz