poniedziałek, 11 lutego 2019

PUREE Z DYNI

  • jedna niewielka dynia
Dynię umyć, pokroić na ósemki, usunąć nasiona.
Dynię pokroić na mniejsze kawałki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skórką do dołu.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni Celsjusza. Po tym czasie sprawdzić widelcem, czy dynia jest już miękka.
upieczoną dynię ostudzić, a następnie obrać ze skórki. Tak przygotowane kawałki dyni włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnić.
Tak przygotowane puree powkładać do pojemników lub woreczków, zamrozić.

Zdjęcie zrobione w sklepie TOPAZ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...