środa, 6 marca 2019

Cukinia z patelni

  • średniej wielkości cukinia
  •  sól
  •  pieprz
  •  olej i masło do smażenia  
Cukinię pokroić w cienkie plastry, posolić, odsączyć na sicie. Na patelni rozgrzać olej z masłem, smażyć cukinię z obu stron, następnie przykryć i jeszcze chwilę dusić. Plastry cukinii przełożyć na talerz, posypać solą i mielonym pieprzem. Smażoną cukinię podawać jako dodatek do mięsa lub ryby. Można też podawać z pikantnym ketchupem. Smacznego:-)
Ostatnio zazwyczaj zupy gotuję na golonce z indyka. Wyjęty z zupy kawałek mięsa i do tego jakaś błyskawiczna surówka, szybki obiad gotowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...