Deser powstał z produktów, które miałam akurat w lodówce.
jedna warstwa
- serek homogenizowany naturalny lub mascarpone
- cukier puder (nie przesładzać)
- 2 żółtka
- cukier waniliowy
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Kiedy kogel mogel nabierze jaśniejszej barwy, dodać do niego ciągle miksując serek homogenizowany lub mascarpone.
druga warstwa
- dowolne owoce (maliny, truskawki, poziomki, borówki)
- cukier
Owoce zmiksować z cukrem np. w rozdrabniaczu. Tę warstwę robię słodszą.
trzecia warstwa
- śmietana kremówka
- cukier puder
W kuchciku ubić śmietanę z cukrem pudrem. Tę warstwę robię mniej słodką.
czwarta warstwa
- dowolne owoce
- listki mięty
Na wierzchu ułożyć dowolne owoce. Udekorować listkami mięty. Nie miałam świeżej mięty :-(, a mrożona niestety się nie nadaje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz