środa, 27 marca 2019

KURCZAK na słoiku

Kurczak upieczony na słoiku, jest smaczny i zdrowy.


  • kurczak
  • dowolne przyprawy


  • Posiekać drobno czosnek z przyprawami (ja dałam: czosnek, przyprawę do kurczaka, pieprz ziołowy, sól). Kurczaka umyć, natrzeć przyprawą, umieścić w naczyniu z przykrywką, wstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin (ja czasem w misce Tupperware trzymam i 3-4 dni). Do słoika 1/2 litra nalać wody wymieszanej z kucharkiem natur, kurczaka nadziać na słoik, wstawić do dowolnego płaskiego naczynia do pieczenia. Do naczynia nalać szklankę wody. Piec około 1-1,5 godziny (w zależności od wielkości kurczaka). Podawać jako danie obiadowe lub dodatek do pieczywa.


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Zupa kalafiorowa

      udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...