- 1 duża pojedyncza pierś lub dwie podwójne małe
- puszka ananasa
- puszka kukurydzy
- słoik selera konserwowego
- garść rodzynek
- płaska łyżeczka curry
- majonez
- sól
- olej do smażenia
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sosem solą. Tak przygotowane mięso odstawić do zamarynowania (moje stało 5 godzin, ale może być dłużej lub krócej). Na patelni rozgrzać olej, wsypać curry, zamieszać. Dodać pierś, smażyć od czasu do czasu mieszając. Mięso ostudzić, a następnie odsączyć na sicie z nadmiaru tłuszczu. Seler umieścić na sicie, przelać wodą, odsączyć. Kukurydzę także odsączyć. Ananasa odsączyć, a następnie kroić w drobną kostkę i ponownie usuwać nadmiar soku. Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na 5 minut, odsączyć:-) Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
Z syropu ananasowego można przygotować kisiel.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz