poniedziałek, 25 marca 2019

SURÓWKA z kapusty kiszonej (tradycyjna)

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 małe, twarde jabłko
  • łyżeczka cukru
  • świeżo zmielony pieprz
  • oliwa z oliwek
 Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej lub na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i jabłko obrać, posiekać w drobną kostkę. Kapustę przełożyć do miski, dodać świeżo zmielony pieprz, cukier i oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na pare minut do "przegryzienia".


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...