niedziela, 3 marca 2019

SAŁATKA z selerem naciowym i winogronami

  • 5 łodyg selera naciowego 
  • 20 dag żółtego sera
  • około 30 dag winogron bezpestkowych
  • jedna pojedyńcza pierś kurczaka (można pominąć)
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, ugotować w lekko osolonej wodzie lub usmażyć na patelni do grillowania.

Mięso wystudzić, pokroić w drobną kostkę.

Łodygi selera naciowego pokroić w drobną kostkę. Winogrona przekroić na pół.

Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Wszystkie składniki sałatki wymieszać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...