wtorek, 9 kwietnia 2019

KAPUSTA pekińska (rwana) z pomidorami i koperkiem

  • jedna kapusta pekińska
  • łyżka posiekanego koperku
  • jeden pomidor
sos
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, cukier, sok z cytryny (do smaku)

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Z kapusty odrywać liście, rwać na kawałki. Twarde części kapusty wyrzucić. Do kapusty dodać posiekany drobno koperek i pokrojone w kostkę pomidory, wymieszać z sosem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...