Porcja dla dwóch osób.
- dwie garście dowolnego makaronu
- kilka krewetek (około 10 sztuk)
- dwie łyżki masła
- 4-5 ząbków czosnku
- kawałeczek czuszki
- kilka pomidorków koktajlowych
- posiekana natka pietruszki
- dwie czubate łyżeczki pesto z jarmużu
Makaron gotujemy al. dente.
Na patelni rozpuszczamy dwie łyżki masła, dodajemy czosnek i posiekaną czuszkę, lekko szklimy cały czas mieszając, aby się czosnek nie przypalił.
Na patelnię wrzucamy krewetki, smażymy po 2 minuty z każdej strony. Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą. Smażymy jeszcze chwilę.
Gorący makaron mieszamy z pesto, wykładamy na talerz. Krewetki układamy na przygotowanym makaronie. Całość potrawy posypujemy posiekaną drobno natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz