- kilka listków różnych sałat
- 1 średni pomidor
- pół awokado (niekoniecznie)
- pół małej cebuli (u mnie szalotka)
- 1 łodyga selera naciowego
- 2 małe ogórki
- kilka rzodkiewek
- kawałek papryki (u mnie czerwona)
- sól morska, pieprz (do smaku)
- natka pietruszki lub koperek
Warzywa umyć, osuszyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Łodygę selera i paprykę pociąć nożycami kuchennymi na małe kawałki. Ogórka i awokado obrać, pokroić w plastry. Pomidora i rzodkiewki pokroić także w cienkie w plastry. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Warzywa posypać posiekaną natką lub koperkiem, wymieszać.
- Sałatkę doprawić solą, pieprzem i sosem winegret tuż przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz