środa, 17 kwietnia 2019

Sałatka wiosenna z selerem naciowym

  • kilka listków różnych sałat
  • 1 średni pomidor
  • pół awokado (niekoniecznie)
  • pół małej  cebuli (u mnie szalotka)
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 2 małe ogórki
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek papryki (u mnie czerwona)
  • sól morska, pieprz (do smaku)
  • natka pietruszki lub koperek


W szejkerze przygotować dowolny sos winegret.

Warzywa umyć, osuszyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Łodygę selera i paprykę pociąć nożycami kuchennymi na małe kawałki. Ogórka i awokado obrać, pokroić w plastry. Pomidora i rzodkiewki pokroić także w cienkie w plastry. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Warzywa posypać posiekaną natką lub koperkiem, wymieszać.
  • Sałatkę doprawić solą, pieprzem i sosem winegret tuż przed podaniem.
Przygotowane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...