poniedziałek, 15 kwietnia 2019

SAŁATKA z kurczakiem, selerem naciowym, żurawiną i kukurydzą


  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 4 łodygi selera naciowego
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 10 dag żurawiny
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • przyprawa gyros
  • łyżka oleju (do smażenia)
Pierś pokroić w drobną kostkę, natrzeć przyprawą gyros i usmażyć na oleju. Mięso odsączyć na sicie, wystudzić. Kukurydzę odsączyć. Selera pokroić w kostkę. Żurawinę, jeśli zachodzi taka potrzeba pociąć nożycami kuchennymi na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...