piątek, 31 maja 2019

KRUCHE BABECZKI z masą i owocami leśnymi

  • 20 gotowych kruchych babeczek
  • 1 serek homogenizowany (naturalny lub waniliowy)
  • 250 ml śmietany kremówki
  • czubata łyżka cukru pudru
  • 1 śmietan fix
  • dowolne owoce
  • listki mięty (do dekoracji)

Śmietanę schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę (w kuchciku), dodać cukier puder i śmietan fix. Do ubitej śmietany dodać serek homogenizowany (naturalny lub waniliowy), dokładnie wymieszać łyżką. Masę serkowo-śmietanową wyłożyć na babeczki i posypać startą czekoladą. Na każdej babeczce ułożyć po kilka jagód i poziomek. Udekorować listkami mięty.
Poziomki, prosto z krzaczka:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...