wtorek, 28 maja 2019

SAŁATKA pieczarkowo - paprykowa

  • 1,5 kg małych pieczarek
  • 1,5 kg surowej papryki
  • 0,5 kg cebuli
  • 0,5 szklanki oleju
zalewa
  • 1 litr wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • szklanka cukru
  • 2 łyżki soli niejodowanej
Pieczarki umyć. Ugotować zalewę. Na gotującą się zalewę wrzucić pieczarki, gotować około 5 minut. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę, gotować chwilę. Wlać olej, zagotować. Gorącą sałatkę nakładać do słoików. Słoiki odwracać do góry dnem, odstawić do wystudzenia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...