poniedziałek, 6 maja 2019

Surówka z kiszonej kapusty (z majerankiem)

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała cebula
  • łyżeczka cukru
  • pieprz ziołowy
  • oliwa z oliwek
  • płaska łyżeczka majeranku
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej lub na tarce o drobnych oczkach. Cebulę posiekać w kostkę. Kapustę przełożyć do miski, dodać pieprz ziołowy i roztarty w dłoniach majeranek, cukier i oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na pare minut do "przegryzienia".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...