- 1 bardzo duży pomidor
- 4-5 małych kulek mozzarelli
- pół cebuli
- sól morska
- sok z cytryny lub ocet balsamiczny
- świeżo zmielony pieprz
- kilka listków świeżego oregano
- kilka listków świeżej bazylii
- oliwa z oliwek
Pomidora i cebulę pokroić w dowolny sposób. Kulki mozzarelli przekroić na pół. Na talerzu układać pomidory, cebulę i mozzarellę. Na wierzchu ułożyć listki świeżego oregano i bazylii. Sałatkę posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny (octem balsamicznym) i oliwą z oliwek. Smacznego:-)
Pomidory podawać z grzankami przygotowanymi z bułki razowej.
|
- Do przygotowania grzanek możemy wykorzystać czerstwiejące bułki.
- Patelnię smarujemy oliwą, układamy kromki bułki, obsmażamy z obu stron.
- W Siedlcach takie pyszne, razowe bułki kupuję w piekarni ze Skórca PSZCZÓŁKA.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz