- 2 skrzydełka
- marchewka
- pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- 3 ziemniaki
- mały brokuł świeży lub mrożony
- kucharek
- śmietana
- świeże zioła (natka, koperek lub oregano)
Skrzydełka włożyć do garnka z zimną wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do wywaru. Pora pokroić w talarki, dodać do zupy. Do zupy dodać kucharka, całość gotować około 30 minut. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy, gotować około 10-15 minut. Nastepnie do zupy dodać pokrojonego brokuła, gotować do miękkości. Zupę zabielić śmietaną. Podawać obficie psypaną świeżymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz