- opakowanie podłużnych biszkoptów
- 1000 g sera (mielony, najlepiej siedlecki)
- 7 jajek
- 300 g cukru pudru
- 1 szklanka gęstej śmietany
- 2 budynie śmietankowe (bez cukru)
- 1 cukier waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
Ubić białka ze szczyptą soli.
Żółtka utrzeć, dodać cukier puder, dalej ucierać.
Następnie małymi porcjami dodać ser, budynie, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i śmietanę.
Na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać.
Masę serową wyłożyć do przygotowanej blachy. Wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Piec 60 minut.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki w piekarniku i pozostawić w nim sernik na około 1 godzinę.
Po wystudzeniu sernik można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz