- 1 kg ryby (np. miruny)
- 4 jajka
- tarta bułka
- olej
- kucharek lub sól i pieprz
- 2 puszki ananasów
- 4-5 średnich cebul
- koncentrat pomidorowy (2 czubate łyżki)
- 4-5 łyżek ketchupu
- sól, pieprz (do smaku)
Jajka wymieszać widelcem z kucharkiem lub solą i pieprzem.
Rybę pokroić w paseczki, obtoczyć w przygotowanym jajku, a następnie w tartej bułce.
Usmażyć na oleju na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przygotować zalewę.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Zagotować sok z ananasów, dodać usmażoną cebulę, lekko zagotować.
Dodać koncentrat pomidorowy, keczup, sól, pieprz i pokrojone ananasy.
Mieszając zagotować 3 minuty.
Układać w szklanym półmisku na przemian rybę i sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz