niedziela, 14 marca 2021

Ryż smażony z mieloną wołowiną

  • około 30 dag wołowiny ugotowanej w rosole (u mnie łata wołowa)
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • około 250 g ryżu 
  • kucharek
  • pieprz, sól (do smaku)
Mięso przekręcić przez maszynkę. 

Ryż ugotować na sypko. 

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać mięso, chwilę podsmażyć. 

Dodać ryż, pieprz i kucharek, smażyć jeszcze około 5 minut. 

Podawać posypane koperkiem lub natką, z dodatkiem ulubionej sałatki lub surówki.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...