sobota, 28 sierpnia 2021

Jajecznica z mlekiem i szczypiorkiem

 Dietetycznie :)

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • czubata łyżeczka drobno pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz (do smaku)
  • posiekany szczypiorek do posypania jajecznicy (niekoniecznie) 
Jajka wbić do naczynia, dodać mleko i posiekany szczypiorek, wymieszać widelcem. Rozgrzać patelnię, wlać jajka, smażyć mieszając.

Jajecznicę wyłożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą, posypać szczypiorkiem.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Zupa kalafiorowa

      udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...