wtorek, 26 lutego 2013

BABKA piaskowa Ani

Babka piaskowa upieczona przez Anię W.
  • 7 żółtek
  • 2 całe jajka
  • szklanka cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki ziemnaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki octu
Jajka ubić z cukrem pudrem, dodać makę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać 3 łyżki oleju i ocet, delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem silikonowej formy, piec około 50 minut. Ciasto z formy wyjmujemy po około 10 minutach od wyjęcia z piekarnika.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...