poniedziałek, 6 maja 2013

CUKINIA grillowana

W sobotę byłam w Mierzwicach. Zosia przygotowała na grillu pyszne cukinie.
  • 2 cukinie
  • sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • pieprz
Cukinie pokroić w paski lub talarki, posypać solą, odstawić na około pół godziny. Cukinię umyć, grillować na ruszcie z obu stron. Podawać na ciepło, posmarowane oliwą z czosnkiem.
Czosnek posiekać, wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na pare minut do "przegryzienia".


Mięso grillowałyśmy na tackach, jednak cukinia najlepiej smakuje prosto z rusztu,.

Mięso zostało, a cukinia w mig zjedzona.



Rozlewisko Bugu - widok z naszej werandy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...