niedziela, 26 maja 2013

POMIDORKI z zieleniną

 Uwielbiam potrawy ze świeżą bazylią:-)
  • 2 duże pomidory (twarde)
  • 1 opakowanie mozzarelli w kulkach
  • natka pietruszki
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ocet balsamiczny lub sok z cytryny (niekoniecznie)
Pomidory pokroić w kostkę, wrzucić do  misy i polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki drobno pokroić, dorzucić do miski razem z mozzarellą i porwanymi listkami bazylii, wymieszać. Jeśli ktoś lubi, może sałatkę lekko skropić  sokiem z cytryny lub octem balsamicznym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...