poniedziałek, 25 marca 2019

BAGIETKA ZAPIEKANA z serem, cukinią i pieczarkami

  • jedna bagietka
  • masło
  • cienka cukinia
  • 3-4 pieczarki
  • sok z cytryny
  • ser żółty lub mozzarella
Bagietkę przekroić wzdłuż, a następnie na trzy części. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Cukinię umyć, pokroić w cienkie plastry. Bagietkę posmarować masłem. Nastepnie ułożyć na niej plasterki dowolnego sera, plastry cukinii i pieczarki. Bułkę włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać kilka minut, aż ser się roztopi, a bagietka będzie chrupiąca. Podawawać z ostrym sosem chili lub keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...