czwartek, 7 marca 2019

Ryż z warzywami

  • ugotowany ryż (dowolny)
  • garść mieszanki warzywnej (mogą być warzywa w paski Hortexu)
  • garść zielonego groszku (mrożonego)
  • mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • olej (do smażenia)
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i chwilę dusić, aż zmiękną.

Do warzyw dodać ugotowany ryż i przyprawy. Smażyć jeszcze chwilę.

Można wykorzystać ryż, który zostanie nam z poprzedniego dnia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...