środa, 20 marca 2019

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

  • 2 torebki ryżu jaśminowego (ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu)
  • średniej wielkości puszka tuńczyka (we własnym sosie)
  • mała puszka kukurydzy (odsączona z zalewy)
  • 4 ogórki kiszone (pokrojone w drobną kostkę)
  • koperek, natka pietruszki (drobno posiekane)
  • sól, pieprz (do smaku)
  • czubata łyżka majonezu
Wszystkie składniki sałatki wymieszać.

Sałatka może być drugim śniadaniem albo kolacją. Świetnie sprawdzi się też jako danie pudełkowe do pracy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...