środa, 10 kwietnia 2019

Bób z masłem, czosnkiem i zieleniną

Kupując bób pakowany w woreczki foliowe, trzeba otworzyć opakowanie i sprawdzić czy jest świeży.
  • 500 g bobu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • pieprz cayenne
  • sól
  • posiekana natka pietruszki
  • posiekany koperek
Bób gotować przez około 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, lekko przestudzić, obrać ze skórki.  W rondelku roztopić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz cayenne, lekko przesmażyć. Bób wymieszać z  przesmażonym czosnkiem. Dodać posiekaną natkę i koperek, ponownie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...