- 20 g mąki ziemniaczanej
- 290 g wody (o temperaturze pokojowej)
- 150 g obranych, wydrążonych i pokrojonych w ósemki jabłek (1 duże jabłko)
- 2 płaskie łyżki cukru
- 1 płaska łyżeczka soku z cytryny
Na pokrywie naczynia miksującego postawić kubek, odważyć do niego mąkę i 40 g wody, dokładnie wymieszać łyżką, odstawić.
Do naczynia miksującego włożyć jabłka, dodać 250 g wody, sok z cytryny i cukier. Gotować 7 min/ 100 stopni C/ obr.2.
Ugotowane jabłka zmiksować 8s/ obr.7.
Podgrzewać 2 min/ 100 stopni C/ obr.2, jednocześnie przez otwór w pokrywie wlewać wodę wymieszaną z mąką. Podawać na gorąco jako deser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz