- 30 g buraka (obrany, w kawałkach)
- 200 g marchewki (obrana, w kawałkach)
- gorąca woda (około 1,5 l)
- 1 banan
- 300 g jabłek (obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych)
- 50 g cukru
- 70 g sok z cytryny
Buraka i marchew rozdrobnić 10s./obr. 5, zgarnąć na dno
naczynia.
Dodać 700g gorącej wody i gotować 8 min/Var/obr.1.
Dodać pozostałe składniki i zmiksować 1,5 min/obr.10.
Dolać wody do poziomu max, zagotować 10min /100st/obr.1.
Kubusia ponownie zmiksować 60s./obr. poz. 1 - 9 (zwiększając stopniowo).
Gorący sok przelać do wyparzonych słoików i zakręcić lub pić po ostudzeniu.
Przepis pochodzi z tej strony. Minimalnie go zmodyfikowałam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz