wtorek, 2 kwietnia 2019

Sos tatarski

  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 5 –6 pieczarek marynowanych
  • czubata łyżeczka majonezu
  • łyżka gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego
  •  sól (do smaku)
  • świeżo zmielony pieprz
  • cukier (do smaku)
Ogórki i pieczarki odsączyć z zalewy, drobno posiekać, przełożyć do miseczki. Do posiekanych ogórków i pieczarek dodać majonez, śmietanę (jogurt naturalny), sól, cukier i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Sos tatarski podawać jako dodatek do jajek, wędlin lub świeżo ugotowanych ziemniaków.
  • Pieczarki i ogórki posiekałam w rozdrabniaczu (Tupperware). 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...